måndag 30 april 2012

Fiby urskog

Söndag eftermiddag, vi har varit hemma hela dagen och plockat och donat. Dags att hitta på något! På kartan hittade jag ett naturreservat i närheten, Fiby urskog, som lät intressant. Dags för eftermiddagsutflykt!

En biltur genom det uppländska landskapet på små slingrande vägar. Intressant att få börja hitta och få lära känna närområdet. Väl framme parkerade vi och begav oss iväg på stigarna i skogen. Härligt vild skog med gott om blåsippor och vitsippor.

Ryggsäcken var packad med fika, efter att ha gått en bit stannade vi i solen på fina berghällar och njöt av aprilvärmen.

Fiby urskog visade sig vara ett riktigt trevligt utflyktsmål. Ca 3 km vandringsstig där man kan gena på mitten om man inte vill gå hela sträckan. Skogen är orörd med mycket fallna träd och riktigt trolskt böljande i mossa. Gott om skägglav på träden. Mitt på kommer man upp på en stenhöjd som varierar naturen. Längs in följer man strandkanten till fibysjön en bit. Strandkanten är sank och igenvuxen, så man kommer aldrig riktigt nära vattnet.

En skön och härlig eftermiddag på ett par timmar! Tack för sällskapet Cissi!

2 kommentarer:

  1. Även om 3 km låter kort, är det lååångt för en höggradig fru! Men mycket trevligt var det. Puss

    SvaraRadera
  2. Jag är imponerad av din tapperhet!

    SvaraRadera