
Ingredienser
ca 1 kg potatis (King Edward)
2 ägg
2 dl vetemjöl
50 g brynt smör
1 tsk salt
400 g rimmat sidfläsk
1 st gul lök (stor)
2 tsk kryddpeppar, mald
Gör så här:

2. Rör i smör, mjöl, ägg och salt. Blanda till en smidig deg men bearbeta den inte mer än nödvändigt.
3. Hacka löken och tärna fläsket i halvcemtimeterstora bitar. Det var dåligt urval av fläsk i butiken så jag gjorde på skivat stekfläsk.
4. Stek lök och fläsk gyllenbrunt. Blanda i kryddpeppar och ställ åt sidan.
5. Rulla ut potatisdegen till en limpa ca 5 cm i diameter. Skär bitar ca 2 cm breda. Gör små fördjupningar i mitten och lägg i fyllningen. Vik ihop till bollar. Totalt blev det ca 20 stycken.
6. Koka upp 2-3 liter saltat vatten. Koka kroppkakorna i omgångar ca 5-6 minuter tills de flyter upp till ytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar