söndag 13 maj 2012

Det tar sig

Värmen kommer mer och mer och det tar sig så sakteliga i trädgården. En del av fröerna jag sådde tidigt i våras ska planteras ut. Jag tog ut dem idag för att de skulle få känna på uteklimatet. Jag testade även att plantera ut några enstaka plantor. Ska bli intressant att se om de klarar sig eller om de blir allt för chockade.

Igår satte jag potatisen och idag sådde jag de flesta fröerna i trädgårdslandet. Årets sådd blev:
Potatis cherie
Potatis amandine
Rödbetor
Morötter
Rädisor
Plocksallat
Rucola
Spenat
Vaxbönor

Vaxbönorna vill ha det lite varmare i jorden, så de får vänta ett par veckor innan de får komma ner i myllan. Men som syns i listan är det många sorter och landet är litet. Rädisorna satte jag mellan potatisraderna, planen är att de ska komma upp och skördas innan potatisen blir för stor. Annars blev det ganska trångt, men jag tror jag lyckats hålla avstånden mellan plantorna.

Äppelträdet planterades sent i höstas, och där har börjat komma knoppar. På trädgårdsmässan köpte vi en krusbärsplanta som planterades ut direkt. Plantan var troligen uppdriven inomhus eller i växthus, och kort efter utplantering kom lite nattfrost. Den blev nog lite chockad och de flesta av de gröna bladen vissnade ner. Sista dagarna har det börjat komma nya, även om plantan inte ser allt för rolig ut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar