söndag 4 mars 2012

Grillpremiär

I kväll blev det säsongens grillpremiär. Nya gasolgrillen invigd. Det är mer än en sak att fira. Jag har inte vanan inne med gasolgril, så det behöver grillaövas ytterligare någon gång innan jag törs bjudgrilla med stolthet. Det är lyx att ha gott om plats i grillen och en övre hylla för varmhållning av det som är klart. Det är också smidigt att kunna reglera temperaturen, men det är detta jag behöver öva på. Delvis var bitarna välgrillade. Men allt blev fantastiskt gott och grillsmaken var det inget fel på.

När Cissi och jag var i USA för en massa år sedan köpte vi kokboken Weber´s Real Grilling. Det är en bok vi använt frekvent och som innehåller helt fantastiska recept. Kvällens entrecôte marinerades i en Cuba-marinad. Till det grillade vi potatis och hade en grillad sidorätt av paprika och marinerade champinjoner. Ett glas rött till det toppat med trevligt sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar